torsdag 29 april 2010

Har sått frön

Idag har jag sått minst 350 frön i växthuset. 3 olika sortes tagetes, Rudbeckia, Leverbalsam och tre olika sorters Aster. Nu är jag igång. De automatiska fönsteröppningas stavarna är inskruvade igen och fungerar så jag kan bara hoppas att sjövattnet snart kopplas på så man kan börja använda kranen på tomten istället för inne i huset. Jobbigt att blött att springa med hinkar och kannor ut och in för påfyllning.

onsdag 28 april 2010

Planterat en kärra idag

Min man och jag åkte iväg för att köpa blommor så vi kunde plantera upp de två skottkärrorna han nyligen köpt mig, men himmel vad dyra Bernö är på blomor. 321:- för kalaset så det blev bara en kärra som planterades.


måndag 26 april 2010

Inhandlat

Min man har skämt bort mig igen och köpt 2 st planteringskärror som jag alltid velat ha. Jag har nu monterat dom och nu saknas bara lite plantor i dom. Vist är de fina?


Jag köpte även odlingstunnlar (4st) och det kommer att bli flera av dessa för de är så bra att ha tycker jag.

Kan även visa att våren äntligen har kommit till lilla Järbo.

lördag 24 april 2010

Har blivit bortskämd idag

Det har varit en underbar dag idag! Soligt och varmt till att börja med och sedan så bjöd min man mig på en tur till Bernö Trädgård för att titta lite vad dom har just nu. Vi kom därifrån med lite fröer och en sten (det står Min Lila Ängel på den) som min man köpte mig.
 VARFÖR GÖR BLOGGER PÅ DETTA VISET MED VISSA BILDER??????? Jag kan ej vända på det.

Vi åkte vidare till Valbo och till Coop Bygg där vi på trädgårdsavdelningen httade lite roliga växter att titta på, så min man köpte mig en Rhododendron ' Cunningham´s White och två Pioner 'Sarah Sernhardt' och 'Shirley Temple' . Himla rart av honom, men vid kassan så slängde han med 6 säckar kogödsel också!! :-) satt och log hela resan hem.



När vi kom hem så var det att ta med en flyttkartong då vi skulle vidare till en granne som säljer en service till mig som jag så gärna ville ha. Min mamma köpte mig 6 koppar av denna servic på 70-talet och jag har vårdat dom ömt genom att knapt ha använt dom, men jag tycker så mycket om dom. Hittade för en liten tid sedan äggkoppar i serien på Auktionshuset och kastade mig in för att köpa de fyra de hade och det var då grannen sa att hon hade 12 till av dom hemma plus en massa annat och att hon skulle kunna tänka sig att sälja det! Jag och min man tog en promenad upp till henne och tittade på servicen och jag blev salig över det. Så vi beslöt att jag köper hela rasket (min man betalade för det med) och idag hämtade vi det. OJ vilken lycka!!!


Och det stora fatet.

Det första jag gjorde efter att jag packat upp allt var att fixa Té och använda de stora muggarna och på kvällen åt vi på dessa fat. Vilken dag!

måndag 19 april 2010

Ett år har gått - Vila i frid mamma

Min älskade mamma avld den 19 April förra året efter lång tids lidande i ALS, men nu slipper hon lidandet.

Så jag tände ett ljus för mamma på kvällen vid den tid hon avled i hennes dedikerade plats i trädgården (Mammas hörna) och den kommer att brinna i 5 dygn.

Vila i frid kära mamma. Jag saknar dig så mycket.

tisdag 13 april 2010

Våren har kommit till Järbo!

Nu har våren äntligen kommit till lilla Järbo, men än ligger snön kvar på många platser. Men en rabbat är nu helt fri från snön och jag kan knapt vänta på de första blommorna att slå ut.

Jag tog en liten tur runt på tomten där det gick att gå och kom upp till växthuset där jag glömt bort backarna med perenner som jag sådde förra året. Lite svårt att se liv i alla just nu men några visar klara tecken.


torsdag 8 april 2010

Sättpotatis Inhandtad

Då var sättpotatisen inhandlad."Princess" blev det igen. En god potatis som man kan förvara länge.
Då är det bara att invänta att snön försvinner och att marken tinar så spaden kommer ned i backen.



Vi kom även hem med 5 säckar jord och en säck såjord :-)