måndag 31 maj 2010

Svärmor på besök

Då var det dags för Svärmor att komma på besök igen från England och hon kom med bra  väder med sig. Här sitter hon med våran Milo och myser med en kopp té.


På bordet så står en liten vas med liljekonvaljer som jag plockade från tomten igår kväll. Vilken underbar doft och de får mig att tänka på min älskade moster som gick bort Januari 1978, för de var hennes älsklings blomma.


Svärmor kom med presenter till mig som jag ej räknat med, nämligen två flaskor parfym, Opium och Timeless. Vilken överaskning! Jag som trodde att Timeless gått ur Avons sortiment för ca:4-5 år sedan eller mer kanske, men här kom hon med en flaska i nytt format.


Här njuter Milo i gräset under äppelträdet.


Då vädret var så härligt bestämde vi oss för att ta en långprimenad i skogen med hundarna och de älskar att vara i skogen. Men först får de springa av sig på grusplanen innan vi går in i skogen. Lättare att få dom att komma när man ropar på dom då.


Det var riktigt underbart inne i skogen och massor med olika fåglar kvittrande från alla håll och kanter. Helt underbart!
Här en liten bäck.


Väl hemma igen så lade vi märke till att vi har fint besök i fågelholken, nämligen en Rödstjärt. Underbart!! De är så fina!! Här är hanen som satt i trädet utanför holken.


Äntligen är Sommaren i full sving!!

söndag 30 maj 2010

Mors Dag idag!

Då var det Mors Dag idag och ingen mor att fira. Men jag har tänt ljus för henne så hon firas på det viset. Jag var så nedstämd hela dagen igår och det känns lite jobbigt idag med, med tanke på vilken dag det är, så när min man åkte till butiken så kom han även hem med blommor till mig för att muntra upp mig. Och vem kan motstå Liljor och tulpaner ?






Tack älskling för att du finns!

lördag 29 maj 2010

Ett ljus för mamma

Då har jag tänt ett ljus för mamma i “Mammas Hörna” i min trädgård Ljuset kommer nu att brinna i tre dagar. Vila i frid mamma. Du kommer alltid att finnas i mitt hjärta.

Ett år sedan begravningen.



Idag är det ett år sedan mamma begravdes. Tänk vad tiden har gått fort. Jag tänker på henne varje dag och pratar med henne varje dag när jag är ute och promenerar med hundarna eller jobbar i trädgården, för odlingen var något vi hade tillsammans och vi utbytte idéer och tips. Nu har jag ingen att göra det med längre och det känns konstigt. Men det ser ut som om det kommer att ändra sig innom snar framtid då jag fick ett intressant e-mail för några dagar sedan om att starta en trädgårdsgrupp för Järbo.


Jag kommer att tända ett ljus i mammas hörna ikväll för att hedra hennes begravning och ljuset kommer att brinna i 3 dagar så att Mors Dag hedras för henne samtidigt, Men min man och jag kommer att gå över till kyrkan och tända ett ljus för mamma och min moster samt att min man tänder ett för sin mormor.
Vila i frid mamma, Jag saknar sig så mycket!

tisdag 25 maj 2010

Häcken är klippt

Då var häcken nedklippt som man skall och det ser så tanight ut nu men vill man ha en tät häck så måste man tukta den först. Nåja, hoppas den växer fort. Vi behöver fylla på med mera jord så det får bli morgondagens jobb.


måndag 24 maj 2010

Häcken är planterad!

Morgonen började med att min man gick ut för att gräva upp de sista stolparna och två grannar var direkt på plats och hjälpte till.


Nu kunde jag sätta igång med planteringen och det gick så otroligt fort denna gång då min man hjälpte mig med att fylla i diket med jord i förväg istället för att jag skulle göra det med. Här är nu sista biten avklarad.


Så vänder jag mig om och tittar ner till början av häcken. Jag kan ej se hela vägen då tomten sluttar ned bakom min man i horisonten ,) Nu är det vattning som gäller och lite justering innan nedklippningen sker.


Nu lite bilder vad som händer i trädgården.
Här är löken nu befriad från fleece skyddet och närmast är potatisen.


Då har jakten börjat på liljebaggarna och det tycks vara många i år. Dessa dog lyckliga ,)






Denna tulpan måste jag köpa flera av.






Äppelträden börjar snart att blomma :)



söndag 23 maj 2010

Regn, regn och åter REGN!!!!

Det skulle ju inte bli något regn idag!! och det fullkommligen ÖSER ned!!! Det kommer ej att bli någon häckplantering idag inte om inte detta slutar snart. Det behöver inte sluta helt men som det regnar nu så går det bara ej.

Det blir nog att jordslå buskarna i värsta fall i väntan oom bättre väder om detta ej upphör snart. Men de står i skugga och jag håller koll på fuktigheten i rötterna.

lördag 22 maj 2010

Planteringen av häcken påbörjas

Då var det dags att sätta igång med planteringen av häcken. Detta tog längre tid än jag räknat med men det får man ta ibland. Saken var ju den att detta fick jag göra själv då min man ej ville blanda sig i det och få på skallen om han gör fel (fniss) men han hjälpte till med att tömma jord i diket och köra bort sten och grästuvor som först blivit urskakade av jord och sand för återvinning.
Här gav jag upp


Får att sätta pricken över i-et så började mensen som inte gjorde planteringen lättare så jag hade en riktigt “dålig” dag när det gälde smärtor både här och där, men efter 70 plantor gav kroppen upp och jag avslutade planteringen för idag och tog ett varm bubbelbad med tända ljus och ett glas vitt kallt vin som min man förberedde åt mig samt att maten efter badet var serverat! Han är får rar den lilla älsklingen.
Det blir att fortsätta i morgon.

fredag 21 maj 2010

Häckplantorna hämtade

Fredag: Då har min kära man åkt och hämtat häckplantorna och grävningen och planteringen kan börja.


Även två dagliljor inhandlades, Hemerocallis “Pandoras Box” och Hemerocallis “Bolly”.




Grävningen i full swing och kompost utdelat i jämna mellanrum för vi har så mycket sand i backen, men uppe vid växthuset är det mycket bättre jord.



Detta har vi kvar att gräva och stolparna skall bort.

torsdag 20 maj 2010

Rivit staket!

I dag har min man rivit det ruttna staketet på ena sidan av tomten för att i morgon åka och hämta häckplantorna. Liguster kommer det att bli och jag hoppas att den kommer att växa fort och tät så jag kan få min gröna levande vägg.
Här är då staketet som revs.


Min stackars man slet som ett djur med en skadad fot dessutom. Jag hjälpte så gott jag kunde för dessa var tunga!!


När alla delar av staketet utom stolparna var släpade ner tillvägen så kom två grannar och hjälpte till med att frakta bort det, Tommy och Kjelle. Kjelle äger traktorn/Lastmaskinen och han erbjöd sig att köra allt till återvinningen så vi blev av med det på en gång. Himla snällt av honom. En super granne helt enkelt som nästan alltid ställer upp.



Här var det då färdig lastat och de vilar ut ett tag innan Kjelle kör iväg med lasset.


Då var staketet borta och bara stolparna är kvar och det skall en annan grannes bror ha, men de skall grävas upp först. Men det får bli i morgon medans min man hämtar plantorna.



Det har dessutom regnat och åskat mellan varven, men jag hann så Morötter och Vaxbönor innan himlen öppnade sig.


PUST!! Vilken dag!

Uppdatering av händelser

Det har hänt mycket den senaste tiden och jag hinner ej med bloggen som jag brukar, så det blir att nu gå tillbaka till den 10:e Maj och jobba mig framåt tills dagsläget.

Så!

10:e Maj -

Inget särskilt har hänt då jag bara vandrade runt i trädgården för att se vad som kommer upp i rabatterna och har överlevt eller dött.

11:e Maj -

Strålande sol och underbart väder och utan sjövatten så blir det ett himla springande med vattenhinkar för att vattna i växthuset och alla småplantor som står i backer ute.

12:e Maj -

Mammas hörna har fått en gammal grep som dekor i rabatten (Klicka på bilderna för större bilder).

Grepimammashorna

Öven den mörka julrosen blommar vackert i mammas hörna. Älskar dessa blommor med alla sina olika färger och former.

JulrosDark

13:e Maj -

Mulet och småkallt väder. Var ute med hundarna och såg denna stubbe (bland flera i en tomt) där de fällt stora björkar. Varför har de denna rosa/Orange “gegga”? är det björkens egen sav eller är det något som man smetat på? Träd och buskar är inte min starka sida (ännu).

Bjorkstubbe

14:e Maj -

Lika mulet och småregnigt igen och omgrävningen av komposterna som jag påbörjade några dagar sedan kunde jag avsluta den ena då regnet hade hjälpt till att tina upp isklumpen i mitten av komposten. En avklarad, två kvar att göra.

Kompostenomgravd

15:e Maj -

Stålande väder och regnet de senaste dagarana ha gjort underverk i rabatterna. Det kära fågelbadet har fått komma ut idag.

BirdBath2010

16:e Maj -

Muligt och tråkigt väder IGEN! Suck! Nåja såg något lustigt när jag var ute med hundarna. Under vintern så har det plogats av grannar på högtryck då den “vanliga” plogningen inte gjort sitt ordentligt denna vinter. Men det är en myrstack som har fått dukat under ordentligt och jämnad med marken. Men nu har myrorna vaknat från grottorna under marken och kommit upp till ytan och upptäck att stacken är borta. Men jag såg något jag aldrig tidigare sätt. Det var som ett täcke runt några ingångar.

AntHilRebuild

Här har jag gått närmare (med mobilen). Ganska lustigt tycker jag.

BusyAnts

När jag kom hem så muntrade jag upp mig med att baka en LCHF- Rulltårta med Hallon och Blåbär i…. MUMS!

LCHF_Rulltarta

17:e Maj -

Solen är ute igen och det är varmt och skönt igen. Härligt!!

Jag fotade som en galning på allt som blommade och rörde sig i växthuset och här kommer några av bilderna.

TagetesMix1

Narcissus_Accent

HyacithBlueJacket

ClematisThePresident

GurkaTomater

HighSommarAster

Välkomst spaden kom ut igen.

Welcomespade

18:e Maj -

En aktiv dad som började med att shoppa! Vi provade Blomster Landet i Gävle och till min stora förvånad och glädje så var det ett mycket bra val. Jag har haft dåliga upplevelser med denna butik förut, men denna var en HIT! 4 pallkragar (vi lämnade 11st kvar i Grillby och min man kovade att köpa dom tillbaka åt mig så nu har han börjat).olja till gräsklipparen, blommot för att plantera upp den andra skottkärran och bambu käppar för den sista gurkan i växthuset.

Chopping

Skottkarra2planterad

En bok köpte han till mig med när vi var inne på Coop Bygg. En mycket bra bok och rekomenderar varmt!

BokStenOchVatten

Rabarber plantan som fick överleva vintern i komposten har nu börjat växa och kom i marken.

Rabarberplanted

Sedan har projektet påbörjats som jag bestämde mig för att göra i år.Dessa två Rhododendron var min mans och han hade dom vid garaget men som ni ser så mådde den ena har verkligen lidit, så jag hoppas jag kan rädda den. Annars så har jag en vit som kan flytta dit istället för den röda. Den vänstra är blå. Men det kommer att komma massor med plantor hit och en och annan buske och träd bakom stenen som en vägg. Det blir nog bra när det är klart……. Hoppas jag.

StenrabattenMammas

Nu tror jag att jag hunnit med allt, i stort sett i alla fall.

idag, den 19:e Maj  så ÖSER regnet ned igen men jag han bara förbereda andra grönsakslandet för att så grönsakerna innan regnet kom. Så i morgon skall jag så grönsakerna om vädret tillåter.

aed_eyeonsparrow_2003