lördag 23 april 2011

Fröna gror

Nu är det en härlig tid framöver. Mina första frön har nu kommit upp och har fått flytta under lysrör I köket. Efter en liten stund hade de rätat på sig och stog rakt upp.

SeedlingsUp

Så en bild av de enda tulpaner som blommar fullt just nu.

TulipaGiuseppeVerdi

tisdag 19 april 2011

2 år sedan mamma dog–Saknaden är stor.

Mamma2yearsAgo

I dag är det två år sedan min mor gick bort I sjukdomen ALS och saknaden är stor. Dessa två år har gått fort men saknaden är lika stark som den dagen hon avled.

Jag har tänt ett ljus för mamma som nu kommer att brinna i 5 dygn.

Vila i frid mamma, jag saknar dig så.

 

MammasGravlykta

måndag 18 april 2011

Äntligen!! Tulpanerna blommar!

När jag var ute med hundarna igår kväll så såg jag att de första tulpanerna var på väg I vår rabatten. Underbart!! Så I morse när jag tog ut hundarna på deras försata prommis så var tulpanerna öppna och två påskliljor var på väg, så de kommer nog att slå ut under dagen.

1sttulips2011

“Giuseppe Verdi” heter denna tulpan.

senare på eftermiddagen så hade de slutit sig och den första påskliljan hade nu öppnat sig.

tulpanernablommar1stdaff2011

Nu kan jag se att det finns plats för flera lökar I höst I denna rabatt. Kan ej visa nästa bild då den vill lägga sig ned så fort jag infogar den. Jag måste spara den I en annan verson av programmet för att fixa detta så det får jag göra I morgon.

lördag 16 april 2011

Vilken underbar dag!

Vilket väder!! Soligt och riktigt varmt! Helt underbart, så jag började morgonen med ( ufter att jag rastat hundarna) att dricka morgon tét på denna plats (Mammas hörna).

MammasHorna2011a

Himmel vad härligt det var att sitta där och lyssna på alla de olika fåglarna som sjöng över allt!

Utsikten mot huset var denna.

snonforsvinner

Inte mycket snö kvar nu inte.

Resterande delen av tomten ser ut så här. Först mot växthuset och sedan mot grönsakslanden. Det smälter bra nu.

motvaxthusetMotodlingen

Så borta vid komposterna mitt emot växthuset.

Komposthornan

Snart är all snö borta Smile

Jag passade på att beskära äppelträden så det ej glöms bort och rensade bort en massa dött I de rabatter som var fria från snön. Vilken känsla!. Min man hade köpt mig solrosfrön , gula och röda att så, så det var bara att sätta igång.

Sattsolrosor

När min man vaknat från nattskiftet så fortsatte vi med att fixa till Gästrummet I uthuset som nu fått en dubbelsäng och då fick övriga möbler flytta ut och en matta fick komma in till uterummet.

Uterummetssovrum

Det gick himla fort att få det iordning och tur är det då min mans dotter kommer på besök om 5 veckor. Så här är hur det blev.

Uthuset

Välkommen in!

UthusetValkommenin

Uterummetssovrum1

Förlåt att det är suddigt men jag ville bara visa att det finns en garderob också.

Uterummetssovrum2

Vyn från sängen. TV och DVD om man nu vill titta lite innan man somnar.

Tvniuterummet

Jag tror nog att min mans dotter kommer att trivas här under hennes besök och detta rum kommer även min man att använda under sommaren när han jobbar natt vilket han nu gör och skall sova här när han kommer hem I morgonbitti.

Så! Nästa lilla jobb var att få en matta från det nya gästrummet in till altanen istället och det börjar se riktigt bra ut nu tycker vi.

Soffhornaaltanen1

Fotat från soffan.

AltanenfromsoffanAltanenfromsoffan1

Det finns en hel del kvar att göra här innan vi är nöjda med det, men en sak I taget så skall det nog bli bra.

Slutar med en bild av Mojo, som även han ger soffan godkänt! Smile

MojoIsoffanAltanen

torsdag 14 april 2011

En bra dag!

Solen skiner fortfarande och snön försvinner med storm steg, underbart!  Även hundarna njöt av värmen och då särskilt den soldyrkande Milo (That’s my boy!)

SoldyrkarenMilo

Ni som följer mig på andra bloggar kommer nog ihåg vattenläckan vi fick I huset I oktober/november I gamla toaletten? Idag så fick min man för sig att NU var det dags att få bort alla vattenrör och handfatet så att han kan fixa golvet och jag kan måla om väggarna för det skall sedan bli mitt hobby föråd (ett av flera Winking smile ).

OldToilet

Efter att han åkt till återvinningen med allt så tog han en sväng till Valbo och handlade jord och kogödsel till mig och nytt halsband och koppel till hundarna Smile .

KompostsackarHalsbandkoppel

Utemöblerna kom på plats.

Utemoblerna

Vi passade på att börja göra om I uterummet (inglasade altanen) för vi har länge nu talat om att fixa en soffhörna att mysa I och nu bestämde vi oss för att ta in den lilla soffan från gästrummet I uthuset.

Soffhornaaltanen

Det börjar se bra ut och Milo inspekterar direkt och der det Godkänt.

MiloISoffanAltanen

Nu önskar vi att få tag på en liknande tygsoffa till så vi kan ha den på motsatta sidan om bordet, så om någon vet någon som har en och vill bli av med den så hör av er!!

tisdag 12 april 2011

Nu är våren här!!

Vilken underbar dag!! Solen skiner och värmer gott, fåglarna kvittrar och snön har verkligen smält, men en hel del ligger kvar. Min man började med att byta vinterdäcken till sommar däck och bara det är ett täcken på att vintern är över! Smile

ShiftingWheels

Medans han höll på med bilarna så passade jag på att titta runt bland rabatterna och tomten för att se hur mycket barmark som kommit fram. Det visade sig att sittplatsen på “mammas Hörna” var fri från snö, så jag tog ut stolarna och bordet (köpt av mamma) och placerade det på plats. Äntligen! Det har varit en lång vinter i år så jag är glad att den är över nu.

MammasHorna2011
Men när jag kom in i förådet så såg jag en död liten fågel som ser ut att vara en Steglits ungfågel eller hona då den ej har det röda huvudet som hanen har. Rätta mig gärna om jag har fel. Så det blev först en begravning av den lilla stackaren. Den ligger nu tillsammans med en Grönfink och en Domherre som begravdes förra året.

Steglits

Här är då Mammas Hörna fixad och redo för våren och sommaren!

MammasHornaSet

Passade även på att ta ut cyklarna och även den nya som köptes I England tidigare I år. Men den nya får ej stå ute om nätterna utan den får komma ut när den skall användas.

cyklarna

Jag tog mig en titt runt hörnan och såg detta!

SpringBorder2011

WOW! Nu har krokusarna kommit igång men fortfarande bara en snödroppe Sad smile . En och annan Scilla blommar också och det gillar vi.

Lite närbilder av krokusarna.

LilaKrokusGulaKrokusar

Även tulpanerna “Rödluvan” är på gång och jag såg att Påskliljorna kommer dom med nu I denna rabatt.

TulipsOnTheWay

Tog en titt på rabatten vid altanen och även där är krokusar och annat kul på väg upp.

Altanrabatten

Såg runt ena äppelträdet att jag glömde kvar äpplen på marken I höstas, så jag hämtade krattan och rensade bort allt.  Första trädgårdsjobbet klart! Smile

GlomdaapplenApplesGone

Tog en titt uppe vid växthuset och där har även backarna med perennerna jag sådde förra året tittar fram ur snön.

TheGreenhouse

Slet loss en kruka som satt fast I is men såg att det börjar komma upp blommor, så den ville jag ha fram vid entrén.

Pot

Jag passade även på att så mina daglilefrön som nu har börjat gro I kylskåpet. Jag ropade in dom på Tradera och det är första gången jag sår dagliljor så detta kommer att bli spännande.

HemerocallisSeeds

Här står dom (Hemerocallis) tillsammans med liljorna (Lilium) och jag håller tummarna att det blir något av dom.

GrowingTime

 

Välkommen Våren !